Certificarea produselor pentru constructii

Consiliul Tehnic Permanent Pentru Constructii

In cadrul negocierilor privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, un capitol important priveste libera circulatie a marfurilor in cadrul Uniunii Europene.

Pentru inchiderea acestui capitol, in Romania s-a creat baza legislativa privind evaluarea conformitatii produselor prin adoptarea in anul 2001 a Legii nr.608, cu modificarile ulterioare.

Unul din domeniile reglementate de aceasta lege il reprezinta "Produsele pentru constructii". Pentru acest domeniu Hotararea Guvernului nr.102/2003 modificata prin Hotararea Guvernului nr. 622/2004 privind stabilirea conditiilor de introducere pe piata a produselor pentru constructii, prevede infiintarea Consiliului Tehnic Permanent pentru Constructii (Consiliu), insarcinat cu punerea in aplicare a prevederilor acestei hotarari.

Acest Consiliu s-a infiintat in cadrul Centrului de Documentare pentru Constructii, Arhitectura, Urbanism si Amenajarea Teritoriului - CDCAS - Bucuresti, institutie publica in subordinea Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, care este autoritate competenta in domeniul reglementat.

Consiliul Tehnic Permanent pentru Constructii s-a constituit la data de 9 februarie 2004, prin Ordinul Ministrului Transporturilor, Constructiilor si Turismului nr.218.

www.ctpc.ro

 

Login Form

UK Bookamekrs http://gbetting.co.uk Free Bets

Utilizatori online

Avem 88195 vizitatori și un membru online

ARACO 2015