Gala Constructorilor de Top

Asociatia Romana a Antreprenorilor de Constructii ARACO a organizat, marti, la Bucuresti prima Gala a Constructorilor de Top.

Agentii economici care au fost premiati astazi au fost selectionati pe sase grupe CAEN: lucrari de organizare a santierelor si pregatirea terenului; constructii de cladiri sau parti ale acestora genul civil; lucrari de instalatii pentru cladiri; lucrari de finisare; activitati de arhitectura inginerie si servicii de consultanta tehnica legate de acestea, comert cu ridicata al materialului lemnos si al materialelor de constructii.

Au fost analizate cate 10 firme din fiecare categorie si au fost premiate primele trei care au inregistrat profit in primii doi ani consecutiv si care nu au datorii nici la bugetul de stat si nici la banci. Ca antreprenori cu capital romanesc au fost premiati Hidroconstructia SA, Romstrade SRL si Delta Antrepriza de Constructii si Montaj 93 SRL. Din randul antreprenorilor cu capital strain pe primele trei locuri s-au situat Enka Construction, and Development BV Amsterdam sucursala Cluj Romania; parteneriatul Swietelscy Wiebe si Strabag SRL.

Cifra de afaceri a topului 100 de firme din constructii este de 6,429 miliarde de euro, reprezentand 24,70 la suta din totalul cifrei de afaceri a celor 60.760 companii ARACO. Rata profitului brut raportat la cifra de afaceri a topului 100 este de 7,67 la suta.

La festivitatea de premiere au participat si au luat cuvantul oameni de afaceri precum George Constantin Paunescu, presedinte ACPR, Claudiu Georgescu, presedinte Asociatia Producatorilor Materialelor de Constructii, reprezentanti ai mediului bancar, precum Radu Gratia Ghetea, presedinte al Asociatie Romane a Bancilor, Ulrich Paetzold director general al Federatiei Industriei Europene a Constructiilor, si Alejandro Solano, director general Hercesa, companie de locuinte de rezidenta din Spania.

Oamenii de afaceri prezenti la manifestarea si-au prezentat increderea in economia romaneasca apreciind ca vor trece cu bine peste criza ce se manifesta in acest moment in plan mondial.

Explorează istoria și evoluția Trofeului Calității prin intermediul edițiilor anterioare,
ilustrând excelența și inovația din domeniul industriei construcțiilor
Contact