ANGAJAŢI ÎN CONSTRUCŢII
430.000 +21% (2023 vs 2021)

PONDERE DOMENIU ÎN PIB
7.0% ÎN 2023 +0.4%

PRODUCŢIE REALIZATĂ
292 MLD. LEI  ÎN 2023

ANGAJAŢI ÎN CONSTRUCŢII
430.000 +21% (2023 vs 2021)

PONDERE DOMENIU ÎN PIB
7.0% ÎN 2023 +0.4%

PRODUCŢIE REALIZATĂ
292 MLD. lei  ÎN 2023

Construirea împreună a unei Europe reziliente și durabile

MANIFESTUL DE ACȚIUNE MANDATUL UE 2024-2029

Pe măsură ce navigăm în peisajul în continuă evoluție al industriei construcțiilor, Manifestul FIEC pentru 2024-2029 servește ca un far, ghidându-ne spre un viitor durabil, incluziv și inovator. Acest Manifest nu este doar o declarație de intenție, ci și o foaie de parcurs pentru acțiune, subliniind angajamentul nostru de a asigura un cadru adecvat pentru  achiziții publice, de a asigura o concurență loială, de a promova inovarea și de a investi în oamenii și infrastructura noastră. Este o dovadă a dedicării noastre de a crea o lume mai bună prin inginerie și tehnologie.

Îi invităm pe factorii de decizie politică din UE să ni se alăture în această călătorie, să colaboreze la modelarea unui viitor în care industria construcțiilor să fie lider în dezvoltarea durabilă, în care condițiile de muncă echitabile să fie norma și în care un mediu de lucru sănătos și sigur să fie garantat pentru toți. Împreună, putem construi un viitor care să fie nu numai solid din punct de vedere structural, ci și responsabil din punct de vedere social și durabil din punct de vedere ecologic.

Citește mai mult LINK.

FIEC reprezintă interesele colective ale industriei europene a construcțiilor. Prin intermediul celor 32 de federații naționale membre din 27 de țări, susține vocea firmelor de construcții de toate dimensiunile, de la micile întreprinderi familiale până la marii jucători globali. FIEC se angajează să pună în aplicare tranziția ecologică și digitală, promovând sustenabilitatea, inovarea, dialogul social și cele mai bune practici în acest sector. Obiectivul principal al FIEC este de a se asigura că industria construcțiilor continuă să joace un rol esențial în bunăstarea cetățenilor și în creșterea economică și competitivitatea Europei.

 

Ulrich Paetzold was a German barrister/ solicitor and he joined the construction industry federations in 1986, first as Deputy Director of the international department of the German federation (Hauptverband der Deutschen Bauindustrie) and then as Deputy Director of the EIC (European International Contractors).

He joined our European Federation FIEC in 1989 as Director in charge of setting up the Brussels office. He held the position of Director General of FIEC from May 1993 until June 2019. Throughout his career he has devoted himself to defending the interests of the sector and our members at European level. He has been a Member of the European Commission’s Advisory Committee for the Opening-up of Public Procurement (from 2000 to 2011) and a Delegate of the European Economic and Social Committee (CCMI from 2007 to 2020).

Over the decades, at the side of many FIEC Presidents and Steering Committee members, at the head of the FIEC team, he tackled many issues that are still highly relevant today. We will miss him and remember him as the active and lively defender of the European idea and loyal supporter of FIEC that he has been throughout the years.

All our thoughts are with his wife and family at this time of great sadness.

For those of you who would like to address your personal condolences:

Famille.Paetzold@outlook.com

Yours sincerely,

Domenico CampograndeFarewell to Ulrich Paetzold

FIEC presents its Manifesto for the EU Elections at the European Parliament

FIEC and Ukrainian member CBU speak at World Circular Economy Forum

Contact